Behandling‎ > ‎

Behandlingsmetode

Klassisk akupunktur

Klassisk akupunktur og moxabehandling har eksisteret nedskrevet på mere end 3000 år. Den mest benyttede akupunkturbehandling sker ved brug af nåle, der placeres i akupunkterne. Der er 361 af disse punkter, som ligger langs 14 meridianbaner i kroppen. Disse baner er forbundet til kroppens organer, som styrkes gennem stimuleringen af akupunkter. Herved reguleres indre organernes funktioner, livets energi (Chi) styrkes og Yin og Yang balancen forbedres. Den har en særdeles god effekt og er endda uden bivirkninger.

Moxabehandling

Moxabehandling - varmebehandling på akupunkterne - udføres med en moxarulle, som er fremstillet af kinesiske urter, der holdes i en bestemt afstand fra huden ud for det punkt, der skal behandles. Moxabehandlingen benyttes ofte sammen med akupunktur til sygdomme, hvor medicinsk behandling eller klassisk akupunktur alene er mindre anvendelige. Som akupunktur, har moxabehandlingen også en fremragende effekt og er uden bivirkninger.

Hovedbundsakupunktur

Hovedbundsakupunktur er en speciel metode, hvor man sætter nåle i bestemte områder af hovedbunden. Disse områder er via meridianerne forbundet med kroppens organer. Metoden er uden bivirkninger, styrker immunforsvaret og påvirker nervesystemet. Det kan også anvendes ved lænde og bensmerter samt andre nervesmerter.

Øreakupunktur

Øreakupunktur er en metode, hvor man anvender akupressur på øret. Metoden er at anvende med lille kugler, som er fremstillet af kinesiske urter, på bestemte akupunkter på øre. Øreakupunktur kan ofte med fordel anvendes sammen med klassisk akupunktur og moxabehandling.

Kinesisk massage og akupressur

Kinesisk massage og akupressur har eksisteret i 3000 år og er en udmærket helbredelsesmetode. Bruges på særlige områder og akupunkter til at regulere kroppens fysiologiske og patologiske tilstand, styrke immunforsvaret samt til at helbrede sygdomme. Funktionen er følgende:

  • Forbedrer den anatomiske tilstand
  • Forbedrer blodcirkulationen ved at udvide årerne, fremme genopbygning af karsystemet, genoprette harvæggenes elasticitet og reducere blodviskositeten
  • Forbedrer de indre organers funktioner og øger vævstemperaturen
  • Fremmer genopbygning af styrke og øger arbejdseffektiviteten
  • Opbygger sundheden og forlænger livet
  • Der er ingen medicinske bivirkninger, og virker særdeles godt især ved kombinationen med akupunktur og moxabehandling.

Hovedmassage

Hovedmassage - Hovedet er stedet, hvor Chi (livets energi) samt blod samles up. Det har et fortroligt forhold til organisk funktioner. Det er hovedkvarteret for lemmerne og ledene. Hovedmassage anvender visse metoder, der stimulerer bestemte områder og akupunkter på hovedet og i ansigtet. På den måde, øges strømningen i meridian kanalernes netværk. Sådan at Chi’et samt blodet kan løbe frit i kanalerne og Yin og Yang blive balanceret. Hovedmassagen forebygger kroppen mod potentiel sygdomme, eksempelvis for folk som lider af for højt/lavt blodtryk, søvnløshed, hovedpine, m.m. For hovedarbejderne, som er højt spændt, er hovedmassagen specielt velegnet for dem.

Sugekopper

Sugekopper er ligeledes en traditionel metode. Der benyttes en speciel sugekop i hvilken et vakuum dannes over et område. Den afhjælper på samme måde som akupunktur og moxabehandling (A&M). Formålet med sugekoppen er at øge strømningen af Chi (livets energi) forbedre blodcirkulationen, regulere Yin og Yang balancen. Der er ingen bivirkninger ved denne metode. Ved klinisk praksis, opnås der ofte fordel ved kombinationen af kinesisk massage og A&M.